dinsdag 27 september 2011

Columns om ter harte te nemen

Columns om ter harte te nemen.
GAY PRIDE KERKDIENST IN AMSTERDAM.

Ik was er niet maar ik las er iets over in een krant of een of ander tijdschrift. Ben dat ding zoek geraakt maar dat maakt niet uit.
Krijn de Jong, medewerker van de Stichting Tot Heil des Volks was er wel.
Op uitnodiging wel te verstaan.
Volgens hem was het allemaal perfect. Tenminste, zo begreep ik: geen 'slechte' dingen, goede orde en echte dominees die de dienst begeleiden en mooie woorden spraken.

Krijn vroeg zich echter aan het eind af waar Jezus ergens was...in die dienst dan.

Ja, je kunt het mooi brengen maar er is er maar een die Jezus echt verheerlijkt en dat is de Heilige Geest. En waar dan de onheiligheid, van 'mannen die schandelijkheid met andere mannen bedrijven' en 'vrouwen die de natuurlijke omgang hebben vervangen door de tegennatuurlijke', met allerlei menselijke filosofiën en drogredenen 'recht' gepraat wordt, kan die Geest moeilijk aanwezig zijn.
En wordt dientengevolge Jezus ook niet verheerlijkt. En waar Christus niet verheerlijkt wordt kan je jezelf ook niet profileren als een christelijke kerk. Daar schiet maar een naam voor over…juist… die.

Klopt helemaal want Jezus moest noodzakelijkerwijs voor en door de zonden sterven, daarmee o.a. ook bovengenoemde ongerechtigheden veroordelende.
Je kunt moeilijk iemand centraal stellen en verheerlijken die jouw slechte daden veroordeelt.

Als je dan toch over Jezus wil praten zal je het over een 'andere' Jezus moeten hebben, maar niet over de Zoon van God, het Lam voor de zonden der wereld geslacht zijnde.Voor alle duidelijkheid: God veroordeelt de mens niet maar wel de slechte daden van de mens.
Tenzij die mens aan die slechte daden wil vasthouden en vol wil houden dat wit zwart is en zwart wit.
Wee hun die het kwade goed noemen en het goede kwaad; die duisternis voorstellen als licht en licht als duisternis; die bitter doen doorgaan voor zoet en zoet voor bitter (Jesaja 5 vers 20)


Nog een krantenbericht met als kop:
VOLLEDIG VERLICHT EN VERLOST.

Het zou toch te mooi zijn als een seculaire krant een getuigenis plaatste van een of andere super-crimineel die tot bekering, en dus tot verlichting is gekomen en verlost is van zijn misdadige hart.

Waar zou het dan over gaan? Wel, het blijkt een soort persbericht te zijn van een wereldwinkel die een nieuwe collectie Boeddhabeelden ter verkoop aanbiedt.
Bleef het daar bij dan is het niets bijzonders. Maar de schrijver ervan vond het nodig te vermelden dat het een westers fabeltje is dat het niet goed is om een Boeddhabeeld te kopen. M.a.w.: in bezit te hebben.
Nee hoor, als de Boeddha je een goed gevoel geeft (hoe doet ie dat als tie dat doet?) en je het beeld met respect (hoe doe je dat als je dat doet?) behandelt kan je hem gerust in bezit hebben of aan iemand cadeau doen.

Het is toch te gek om te denken dat een dood stuk materie, als je dat respecteert, zeg maar zo ongeveer aanbidt, een mens gelukkig zal maken? Let wel: men bedoelt hier zeker geestelijk welzijn en geestelijke zegen mee.
Je maakt er God niet blij mee maar eerder kwaad.
Toen het volk Israël deze dingen deed was dit de conclusie:
Niemand neemt dit ter harte, niemand heeft kennis of inzicht, zodat hij zegt: De helft daarvan (van een boom, vers 14) verbrandde ik in het vuur, ook bakte ik er brood op, ik braadde vlees en ik at; zou ik dan van zijn overschot een gruwel maken, zou ik neerknielen voor een blok hout? (Jesaja 44 vers 19)


BEREID JE VOOR OP HET ERGSTE ALS JE JEZUS' LIEFDE VERVANGT DOOR DODE MATERIE

Wat een mensheid. Die Jezus verwerpt (wie gelooft er nou zo'n sprookje?) maar het helemaal niet gek vind om propaganda te maken voor een dood stuk materie. Ten behoeve van ons menselijke welzijn. En Jezus, die voor ons noodzakelijkerwijs moest sterven, verwerpende.Wij, mensen hebben Hem, door onze slechte daden en gedachten,gedwongen zich op te offeren.
Als we zijn liefde verwerpen en daarvoor in de plaats afgoden gaan aanbidden en geloven dat deze stomme afgoden ons zullen kunnen redden vergissen wij ons zeer. En zullen we daarvan de kwalijke gevolgen ontvangen. (Jeremia 2 verzen 27 en 28)
Misschien dat deze overdenking nog iemand tot bezinning kan brengen. God zegene je.

Cornelis
Geplaatst door C. de Vlaming op 00:35

Geen opmerkingen:

Een reactie posten