vrijdag 21 mei 2010

De Doop in de Heilige Geest (deel 3 slot)

...en Hij begon hen vele dingen te leren...


DE DOOP MET DE HEILIGE GEEST (deel 3 slot)

Het 2de deel zijn we geëindigd met te zeggen dat het, in deze zware tijden, zo nodig is dat christenen gedoopt worden met de Heilige Geest.
Ook hadden we vastgesteld, wel onderbouwd, dat de Doop met de Heilige Geest een op zichzelf staande gebeurtenis is, nadat mensen al Jezus Christus hebben aanvaard en meestal ook al gedoopt zijn in water.

GEEN BITTERE, MAAR WEL EEN HEERLIJKE NOODZAAK



We zullen nu zien dat we, om de bruiloft van het Lam mee te maken, de volheid van de Heilige Geest nodig hebben.
Lezen we nu Mattheüs 25 v.a. vers 1.
Jezus vertelt daar, direct nadat Hij een redevoering over de eindtijd heeft gehouden, hoe het Koninkrijk der hemelen zich zal openbaren in die eindtijd.
Hij vergelijkt dat hier met tien maagden.
Maagdelijkheid staat hier duidelijk voor onschuld en reinheid. We moeten hier heel erg geestelijk denken.
Wij geloven dat de tien maagden hier staan voor de gehele christenheid uit deze eindtijd.
Aanvankelijk zijn ze allemaal wijs. Ze zijn allemaal rein en onschuldig. Dat slaat zeker op het feit dat ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, uit God geboren is, en daardoor door God gezien wordt als volkomen onschuldig, door het bloed van het Lam. Wat een heerlijkheid van genade.

NIET EIGENWIJS MAAR WEL WIJS ZIJN
Wie tot geloof komt begeeft zich op weg. Hij/zij is opnieuw geboren en moet nu gaan groeien.
We zien in vers 2 dat niet ieder die tot geloof komt ook bereid is om te groeien. Jawel, we willen wel groeien maar op onze eigen manier. Dat is EIGENwijs zijn. Dat is metterdaad DWAAS. In deze vergelijking van Jezus is vijftig procent dwaas. Waaruit bleek die dwaasheid?
Door het niet nodig te achten om naast de, gevulde!, lamp ook nog eens een kruik olie mee te nemen. (vers 3 en4)

DE DWAZEN
Ik hoor vele christenen nog zeggen, als ik ze verteld had dat er ook nog eens een Doop met Gods Geest klaar lag voor hen: ik ben toch al blij, ik geloof toch ook, ik weet heus wel wat in de bijbel staat hoor, (dus niet).
En ook dit wordt vaak gebruikt als argument om te weigeren gedoopt te worden met de Heilig Geest: "toen ik gedoopt ben in water ben ik toch gedoopt in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest"?

Deze weigering, om je niet te verdiepen of het soms toch niet eens anders kan zijn dan de traditie waarin de kerk vastgeroest zit, noemt Jezus hier: DWAAS.

JE MOET EEN HAMSTERAAR ZIJN
Ze gingen alle tien op weg in en door het geloof in Jezus. Maagdelijk. Met gevulde lampen dus, allemaal blij dat ze licht konden ontsteken als het donker werd. Ze hadden alle tien geloof. Maar vijf waren zo verstandig om ook een volle kruik mee te nemen. Dat deden ze niet instinctief. Mensen zijn geen dieren. Dat hadden ze gehoord. Iemand had hen dat gezegd. "Neem ook een reserve voorraad mee".
Dat hadden ze trouwens ALLE tien gehoord. DAAROM noemt de Here Jezus die vijf dan ook DWAAS. Omdat ze het wisten dat het wel eens nodig kon zijn maar het nochtans vertikten. Uit ongeloof? Gemakzucht? Trots?

ZONDER LICHT WORDT DE DUISTERNIS DE BAAS
Hoe dan ook: toen de dag kwam dat de realiteit van de komst van de Bruidegom begon door te dringen werden ze allemaal wakker (dat houdt trouwens in dat ook de wijzen toch nog slaperig geworden waren). Toen klonk er een geroep :"De Bruidegom komt eraan, gaat uit, Hem tegemoet". (vers 6) Daarop maakten ALLE tien hun lampen in orde en ontstaken ze. Hè, GELUKKIG: LICHT. Want het was inmiddels MIDDERNACHT geworden. Stikdonker. Dan kan je wel wat licht gebruiken. En ik verzeker je: wij, christenen hebben heel wat licht nodig om in deze donkere tijd staande te blijven in ons geloof. Het wordt van alle kanten aangevochten. De duisternis valt aan. Wie nu zijn/haar licht niet laat schijnen gaat er onderdoor. Die verliest zijn of haar geloof. En dat is wat we heden volop zien gebeuren.
Mensen die nog lang volgehouden hebben gelovig te zijn geven het op. Zij worden door de menselijke rede overwonnen en zeggen met de wereld: dat kan niet, een maagd kan niet zwanger worden en iemand kan niet opstaan uit de dood en de wetenschap heeft het toch bewezen dat de aarde veel ouder is dan 6000 jaar? En: als God liefde is waarom gebeuren er dan zoveel erge dingen? En zo gaat langzaam maar zeker hun lampje uit.

HOERA, HOERA, HOERA!!!
Maar, ho eens even; Ook de lampen van de wijzen beginnen te kwijnen. De vlammetjes worden steeds kleiner. Ook hun geloof wordt zwaar beproefd. Bijna gaat het vlammetje uit. O wee.... Maar let op: daar is de redding: de reservekruiken worden voor de dag gehaald en er wordt bijgevuld. Hoera,hoera,hoera, de vlam trekt weer op. Prijs de Heer. Halleluja!!!

Maar helaas: dit geldt alleen de wijze maagden.
Dat zijn zij die gedoopt zijn met de Heilige Geest en..... daar ook bij gebleven zijn. Want ook onder hen zijn er die onderweg zich ontdaan hebben van die ballast. Weg met die kruik.

Maar zij die de boodschap van God niet verwaarloosd hebben zijn het die deel kunnen nemen aan het bruiloftsfeest. Zij die begrepen hebben dat Jezus niet alleen maar zijn leven heeft ingezet voor onze redding. Maar dat Hij zijn aardse leven offerde om de belofte van de Vader te kunnen verkrijgen en die door zou kunnen geven aan de zijnen. Zoals het geschreven staat:
"Nu Hij dan door de rechterhand Gods verhoogd is en de BELOFTE des Heiligen Geestes VAN DE VADER ONTVANGEN HEEFT, heeft Hij (Jezus) dit uitgestort, wat gij en ziet en hoort". (Handelingen 2 vers 33)

Lieve Broeders en Zusters, de Heilige Geest is de brandstof, de olie, om onze geloofslamp brandende te kunnen houden. Maar we zullen, op het toppunt van de duisternis, middernacht, net genoeg hebben voor onszelf. (verzen 6 en 9) Zorg dus dat je niet alleen maar een beetje geloof hebt maar zorg dat je gedoopt wordt met Gods Geest zodat die Geest je geloofsleven kan doen oplaaien als een vuurvlam des Heren. Wij hopen dat u bij de volgende categorie hoort:
".....en DEZEN onderscheidden zich gunstig van die te Tessalonica, daar zij het Woord met ALLE BEREIDWILLIGHEID aannamen en dagelijks de Schriften nagingen, of deze dingen ZO WAREN". (Handelingen 17 vers 11)

Laat de vlam weer branden, als een helder baken!!!!

Vlamingo490 Cornelis

De Doop in de Heilige Geest ( deel 2)

...en Hij begon hen vele dingen te leren....


DE DOOP MET DE HEILIGE GEEST (deel 2)

Hoe we het ook bekijken: noodzakelijk is het dat christenen gedoopt zijn/worden met de Heilige Geest.

HARDNEKKIG MISVERSTAND; IK DOE EEN BEROEP OP HEBR. 4 : 12 EN 2 KOR. 10:5
Vooropgesteld zij dat de werking van de Heilige Geest, tot bekering en geloof in Jezus, niet hetzelfde is als de DOOP met de Heilige Geest.

Wie daar niet van overtuigd is raden we aan het volgende aandachtig te lezen.
Handelingen 8 verzen 6, 7 en 8 zeggen dat Filippus "hun de Christus predikte, onder begeleiding van vele wonderen en tekenen en ER KWAM GROTE BLIJDSCHAP IN DIE STAD".
En vers 12 zegt: "zij schonken GELOOF aan Filippus, die het evangelie van het Koninkrijk Gods en de naam van Jezus Christus predikte".

Niemand zal ontkennen dat deze dingen niet door het werk van de Heilige Geest, in hun harten, plaats vonden. Maar dat is NIET de doop met de Heilige Geest.

Want, ik citeer de verzen 14, 15, 16 en 17:
Toen nu de apostelen te Jeruzalem hoorden, dat Samaria het woord Gods had aanvaard,zonden zij tot hen Petrus en Johannes, die, daar aangekomen, voor hen baden, dat zij de Heilige Geest mochten ontvangen. WANT DEZE WAS NOG OVER NIEMAND VAN HEN GEKOMEN, maar zij waren alleen gedoopt in de naam van de Here Jezus. TOEN legden zij hun de handen op en zij ontvingen de Heilige Geest".

Dit was dus een aparte gebeurtenis, nadat zij tot geloof gekomen waren en al in water gedoopt waren. Ik hoop dat hiermee veler ogen open gaan en men naarstig gaat zoeken om gedoopt te worden in/met de Heilige Geest.

VOLG HET VOORBEELD VAN DE BROEDERS TE BEREA
Ik raad je aan, ook al kan je het nog niet aanvaarden omdat de kerktraditie dit je nooit geleerd heeft, deze doop met de Heilige Geest niet als onnodig, en zeker niet met een zekere minachting, naast je neer te leggen, maar biddend te onderzoeken of "deze dingen ook zo zijn". (Handelingen 17: 11b)

Wie deze Doop minacht doet daarmee Jezus verdriet en berokkent zichzelf geestelijk schade.

Bovendien is het in deze zware tijd zeker noodzakelijk dat we als christenenen, aangedaan worden met kracht van omhoog. Anders zal je geen stand kunnen houden.

Wij zullen dat een volgende keer tonen.

God zegene u rijk en overvloedig.

(wordt vervolgd)

Vlamingo490 Cornelis

donderdag 20 mei 2010

De Doop in de Heilige Geest (deel 1)



(1ste deel)

De Doop met de Heilige Geest: Bittere Noodzaak of Noodzakelijke Heerlijkheid?


Het is een duidelijke zaak. Christenen bevinden zich in een strijdperk. Paulus zegt:
'Ik heb de goede STRIJD gestreden'. (2 Timotheüs 4 vers 7)
Hij bedoelde de strijd om het geloof te behouden. Want zegt hij erbij: 'Ik heb het geloof behouden'. (zelfde vers)
Wij zeggen niet dat mensen die niet de ervaring van de doop met de Heilige Geest hebben gekend in de eeuwen die achter ons liggen, NIET behouden geworden zijn.
Want de voorwaarde om behouden te worden is: 'Stel uw vertrouwen op de Here Jezus Christus en gij zult behouden worden'. (Handelingen 16 vers 31)
Hij is het fundament om behouden te worden: Jezus Christus.
Door te geloven dat Jezus Gods Zoon is en onze zonden geboet heeft en uit de doden is opgestaan zijn miljoenen, ja ontelbare mensen door de eeuwen heen gered van de hel.
Omdat zij op het fundament zijn blijven vertrouwen.
Maar velen van hen zijn 'als door vuur heen' gered. (1 Korint. 3 vers 15)

HET DOEL OP AARDE GEMIST

De bedoeling van God echter is dat Hij zijn kinderen zou kunnen gebruiken om Jezus door hen heen te verheerlijken. Dus dat zij zouden leven in een overwinnend geloofsleven waarin en waardoor Jezus eer glorie zou ontvangen.
En Jezus zei: 'Ik en de Vader zijn èèn', (Johannes 10 vers 30) en: '...... opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt zal worden'. (Johannes 14 vers 13)
Uiteindelijk is het de bedoeling dat God de hoogste eer ontvangt van al wat is in hemel en op aarde.
Het gaat dus niet om de glorie en roem van een mens maar van de Schepper van die mens en van het ganse heelal. Hem komt rechtens de eer toe omdat Hij alles heeft gemaakt. De duivel is het echter die getracht heeft God van de troon te stoten. Dat moet hij bekopen met een eeuwig oordeel. De Waarheid heeft al gezegevierd. In de persoon van Jezus Christus heeft God ondubbelzinnig bewezen de Almachtige te zijn. Hij had/heeft macht over ALLES. Hij heeft bewezen, en bewijst het nog steeds, sterker te zijn dan de dood. Als dat zo is, en zo is het, dan is ALLES mogelijk voor Hem. Dan zijn er geen grenzen van kunnen meer. Hij heeft de dood GENEGEERD. Wie de dood in z'n macht heeft is Heer over alles.

OP WEG NAAR HET GROTE FEEST

Onze God is voor eeuwig te prijzen en ik verheug mij erin dat ik straks, door de genade van Jezus Christus, voor eeuwig FEEST zal vieren voor Hem. Ja, gegarandeerd, dat gaat gebeuren. Ik zal feesten en nooit meer ophouden. Ik zal in Zijn Glorie verkeren en in Zijn Heerlijkheid opgaan. Ik zal met miljarden, nee met ONTELBAREN Hem groot maken die ons heeft gekocht en betaald met zijn eigen bloed. Halleluja!!!!!! We gaan naar de eeuwige Feestzaal. Het zal nooit vervelen; we zullen nooit moe worden; we zullen niet meer gehinderd worden door dit aardse lichaam. O mijn Broeders en Zusters, laten wij ons NU al 'verheugen met een onuitsprekelijke VREUGDE'. (1 Petrus 1 vers 8)

Wat heeft dit alles met het aangekondigde onderwerp te maken? Dat zullen we zien. Voor nu is het even genoeg.
Ik wens u Gods onmisbare, rijke zegen toe. En Hij geve u met kracht gesterkt te worden in de inwendige mens, Halleluja!!!!!!!

(wordt vervolgd)


Vlaming490 Cornelis

maandag 10 mei 2010

HET ZOUT IN DE PAP (wel) WAARD

PRO-VERDRAAGZAAMHEIDSWET

Er is een anti-discriminatiewet.Deze wet beoogt bepaalde groepen in de samenleving te beschermen tegen minachting, achterstelling en onderdrukking.Het gaat veelal om discriminatie van ras,volk, kleur, leeftijd, geslacht, religie enz.Kortom een wet die het mogelijk maakt om onverdraagzaamheid die zich uit in daden strafbaar te stellen. Je zou het dus ook een pro-verdraagzaamheidswet kunnen noemen.Voorwaar een nobele zaak.

De SGP zou de overheid voor de rechter kunnen dagen
Omdat de SGP lastig gevallen wordt op de structuur van de partij. Die structuur is echter een interne zaak. Zij, de SGP, vindt dat de vrouw geen kiesrecht behoort te hebben. Maar dat moet de SGP zelf weten. Wij, ook onze overheid niet, en geen enkel ander mens wordt door de SGP gedwongen, als ze dat al zou kunnen, om die zelfde mening te hebben. Maar zij wordt daarop wel aangesproken door de overheid en door die overheid op dat punt gediscrimineerd.Terwijl het hier verder niemand schaadt die buiten hun politiek verband staat.Waar bemoeit die overheid zich mee? Schrijver dezes zegt niet dat hij achter het SGP standpunt staat.Maar wel achter het standpunt dat zij het recht hebben om hun eigen partijregels te maken en die uit te voeren.Die arme vrouwen in die partij, die het daar niet mee eens zijn staat het vrij om uit te treden en/of een andere ´verdraagzamere´ partij te kiezen.Wat betreft die overheid: de SGP zou haar voor de rechter mogen dagen wegens discriminatie.

Het homo-gebeuren
Je komt er, in het kader van dit artikel niet onderuit. Als ik zeg dat homo-seksualiteit niet kan wordt ik misschien wel gearresteerd. Waarom? Mag ik geen eigen mening hebben in een land met vrije meningsuiting? Ik dwing geen homoseksueel mens om het met mij eens te zijn. Ik daag ze ook niet voor de rechter omdat zij mijn mening niet delen. Maar de kans dat ik voor de rechter gedaagd wordt omdat ik hun mening ten opzichte van hun praktijken niet deel is groot.Ik wil benadrukken dat er op seksueel gebied veel meer 'scheef' zit dan homoseksualiteit. Er is een seks-vervuiling en verwildering aan de gang die zijn weerga niet kent of het moest zijn in de dagen van Sodom en Gomorra. Dat zou kunnen kloppen omdat Jezus heeft geprofeteerd over deze tijd dat het weer net zo erg zou zijn als toen. Daar bedoel ik mee dat we homoseksualiteit niet moeten 'overwaarderen' in gradatie, op de zondenlijst.Ook de andere genoemde situatie is kwalijk. Maar dat homo-seksualiteit eruit springt heeft deze beweging aan zichzelf te danken omdat zij zelf zo furieus reageert op mensen met een andere mening.

Wie is in feite onverdraagzaam?
Nu nog over verdraagzaamheid: vooral bepaalde kerken en groepen christenen hebben een uitgesproken afwijzende houding ten opzichte van homoseksualiteit. Maar wat ik vragen wil, dat staat hen toch vrij? In een vrij land? Dat is toch hun goed recht? Vrijheid van meningsuiting? Of moet ik schrijven: in een 'vrij' land?Bovendien willen christenen de mensen die het betreft, geen sancties opleggen. Het is slechts een meningsuiting. Legaal toch?Maar wel is het zo dat de homo-beweging, gesteund door de overheid, sancties oplegt aan hen die hun andere kijk op de zaak niet verbergen.Deze laatsten worden dan vervolgd vanwege hun onverdraagzaamheid, heet het dan. Dan nu een belangrijke vraag: wie is hier onverdraagzaam?Wilt u daar eens een eerlijk antwoord op geven?

Waar bemoeit de overheid zich mee?
Als ik, als kerkgemeenschap, regels stel en meningen op papier zet als zijnde van Godswege gegeven geboden, verboden en adviezen is dat toch mijn zaak? Als ik daar niemand persoonlijk mee schaadt, besteelt of verwond is er toch geen enkele reden tot bemoeienis?Niemand is verplicht het met die meningen en regels eens te zijn of zich bij een kerk aan te sluiten. Als je het er niet mee eens bent, allright, zelf weten. Zo ook de overheid; zij moet zelf weten wat ze er van denkt. De kerk zal de overheid niet voor het gerecht dagen om een andere mening dan de hare.Maar de overheid zelf doet dat wel. Nogmaals de vraag: wie is hier onverdraagzaam?

Ik wou dat ik maar eens een 'pak op mijn donder' kreeg
Een prediker verkondigde in 2009 dat je je zoon best eens een gezond pak slaag mag geven, ook omdat de bijbel zelf dat zegt. Hij werd daarna urenlang op een politiebureau vastgehouden en ondervraagd. Echt gebeurd in Nederland. In 2009. Het is toch om in de lach te schieten? Of om te huilen? Het lijkt de voormalige Sovjet-Unie wel.Ben je, als je dat verkondigt dan iemand die aanzet tot haat en/of kindermishandeling? Waar haalt men het vandaan? Bespottelijk.Iemand die van zijn/haar kinderen houdt zal hen juist soms met harde hand tot de orde roepen. Wie dat niet doet zal een verkeerd begrip van 'liefde' hebben. Ik had een buurmeisje van een jaar of veertien. Zij zei op een moment: ik wou dat ik maar eens een 'pak op mijn donder' kreeg van mijn vader. Hoe komt zo'n kind tot deze uitspraak? Als je even nadenkt weet je het antwoord. Zij kon van alles en nog wat 'uitvreten' en werd er nooit voor gestraft.Zij voelde dat als een gemis omdat dat terecht bij haar overkwam als: mijn vader geeft niks om mij.

Met de Anti-discriminatiewet in de hand een ander discrimineren
Christelijke schoolgemeenschappen staan ook onder druk. Waarom? Zij hebben tocht het recht om hun eigen regels te stellen? Als je het daar niet mee eens bent stuur je je kinderen naar een andere school. Toch niet zo moeilijk? Of, als een onderwijzer of docent homoseksueel is, dan zoekt hij/zij toch werk daar waar men daar niet op tegen is? En laat je die andere school met rust net zo goed als die school jou met rust laat.

Gedwongen acceptatie is geen acceptatie
Of verdragen zij het niet dat zij ergens niet geaccepteerd worden? En daarom willen zij toch hun wil doorzetten en met de anti-discriminatiewet in de hand een ander discrimineren? Daarmee die ander dwingen hen wel te accepteren. Maar vergeet niet: gedwongen geaccepteerd worden is: niet geaccepteerd zijn.

Laat de doden hun doden begraven
Ambtenaren die weigeren een homopaar te trouwen worden ook kwalijk bejegend. Waarom? Er zijn toch ambtenaren genoeg die geen moeite hebben met deze kromme gang van zaken? Ambtenaren met een 'ruimer' hart? Laat die homo-paren maar trouwen.

Het recht is behoorlijk krom
Zo zien wij al met al, dat er knap wat scheef is in het denken van mensen die Gods Woord niet serieus nemen.Wie geeft de overheid, of wie dan ook, het recht om te tornen aan het recht om christen te zijn zoals jij dat ziet? Desnoods gebruikt die overheid daarvoor ons rechtsbestel op kromme wijze.Het wordt tijd dat de anti-discriminatiewet juist toegepast gaat worden. Waarvan acte.

WIE ZICH NIET DOOR GODS WOORD EN GEEST LAAT LEIDEN ZAL ALTIJD DWALEN
Christenen hebben hun eigen mening en stellen hun eigen regels, als het goed is gebaseerd op Gods Woord, de bijbel. Zowel in Gemeente- als gezinsverband. Dat wijst hen duidelijk de weg.Jezus zei: Wie in de duisternis wandelt weet niet waar hij heengaat
Dit was 'HET ZOUT IN DE PAP' van Cornelis. Wellicht werkt het een weinig bederfwerend. Cornelis