vrijdag 21 mei 2010

De Doop in de Heilige Geest ( deel 2)

...en Hij begon hen vele dingen te leren....


DE DOOP MET DE HEILIGE GEEST (deel 2)

Hoe we het ook bekijken: noodzakelijk is het dat christenen gedoopt zijn/worden met de Heilige Geest.

HARDNEKKIG MISVERSTAND; IK DOE EEN BEROEP OP HEBR. 4 : 12 EN 2 KOR. 10:5
Vooropgesteld zij dat de werking van de Heilige Geest, tot bekering en geloof in Jezus, niet hetzelfde is als de DOOP met de Heilige Geest.

Wie daar niet van overtuigd is raden we aan het volgende aandachtig te lezen.
Handelingen 8 verzen 6, 7 en 8 zeggen dat Filippus "hun de Christus predikte, onder begeleiding van vele wonderen en tekenen en ER KWAM GROTE BLIJDSCHAP IN DIE STAD".
En vers 12 zegt: "zij schonken GELOOF aan Filippus, die het evangelie van het Koninkrijk Gods en de naam van Jezus Christus predikte".

Niemand zal ontkennen dat deze dingen niet door het werk van de Heilige Geest, in hun harten, plaats vonden. Maar dat is NIET de doop met de Heilige Geest.

Want, ik citeer de verzen 14, 15, 16 en 17:
Toen nu de apostelen te Jeruzalem hoorden, dat Samaria het woord Gods had aanvaard,zonden zij tot hen Petrus en Johannes, die, daar aangekomen, voor hen baden, dat zij de Heilige Geest mochten ontvangen. WANT DEZE WAS NOG OVER NIEMAND VAN HEN GEKOMEN, maar zij waren alleen gedoopt in de naam van de Here Jezus. TOEN legden zij hun de handen op en zij ontvingen de Heilige Geest".

Dit was dus een aparte gebeurtenis, nadat zij tot geloof gekomen waren en al in water gedoopt waren. Ik hoop dat hiermee veler ogen open gaan en men naarstig gaat zoeken om gedoopt te worden in/met de Heilige Geest.

VOLG HET VOORBEELD VAN DE BROEDERS TE BEREA
Ik raad je aan, ook al kan je het nog niet aanvaarden omdat de kerktraditie dit je nooit geleerd heeft, deze doop met de Heilige Geest niet als onnodig, en zeker niet met een zekere minachting, naast je neer te leggen, maar biddend te onderzoeken of "deze dingen ook zo zijn". (Handelingen 17: 11b)

Wie deze Doop minacht doet daarmee Jezus verdriet en berokkent zichzelf geestelijk schade.

Bovendien is het in deze zware tijd zeker noodzakelijk dat we als christenenen, aangedaan worden met kracht van omhoog. Anders zal je geen stand kunnen houden.

Wij zullen dat een volgende keer tonen.

God zegene u rijk en overvloedig.

(wordt vervolgd)

Vlamingo490 Cornelis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten