woensdag 21 april 2010

Stelletje Eigenwijs....

....STELLETJE 'EIGENWIJS'

LIEFDE

Wij willen een schot voor de boeg 'afvuren':
De ware religie heeft één hoofdbestanddeel: LIEFDE!
Welteverstaan: niet dat gedoe waarmee wij Liefde identificeren. Dus niet de vulgariteit, de scheefgroei, de seksuele verwildering kortom de nep waarmee wij in deze tijd mee overspoeld worden.

HET BEGON AL MET ONZE OUDSTE OPA EN OMA
Wij bedoelen de Realiteit van die Religie waarover er maar Één de Regie heeft. Die dan ook volkomen Recht heeft om die Regie te voeren. Hij is namelijk de Schepper van hemel en aarde en ook van de mens. Hij is 'gewoon' de Baas, zo simpel is dat. Toch zou je dan kunnen zeggen:
nou, zo'n vakman is het dan niet want het is me daar een zooitje op aarde.
Ondergetekende was zelf een tijdje 'baas'. Een mannetje of vijf onder zich. Als je wil weten hoe bokkig, trots en eigenwijs mensen zijn moet je ook maar eens ergens chef worden. Manager heet dat tegenwoordig dacht ik.
Hoe moeilijk is het om mensen de goede kant op te sturen. Hoe onwillig, als je duidelijk laat zien dat de manier waarop zij iets doen beter, let op: beter gedaan zou kunnen worden, hoe onwillig, boos en tegenstribbelend er dan voldaan wordt aan jouw advies, als er al aan voldaan wordt. Terwijl zij drommels goed weten dat jouw manier van werken beter is. Maar die vervloekte trots: ik weet zelf wel hoe het moet en: ik doe het op mijn eigen manier... Jawel dat is goed als die manier dan maar goed IS!.
Een mens wil niet graag gehoorzamen. Hij wil zijn eigen 'boontjes doppen' want dat kan hij heus wel hoor.
Niet dus. Dit is een vergelijking: God is onze 'adviseur'.
Het begon al met onze eerste 'grootouders'.

STELLETJE 'EIGENWIJS'
"Luister eens Adam en Eva", zei God, Hij wandelde gezellig met deze twee eerste mensen door die prachtige tuin, de Hof van Eden, niet te verwarren met de Hof van Heden want die wijkt nogal wat af van dat model.... "luister eens, mijnheer en mevrouw Mens, zien jullie die boom daar, zo'n beetje in het midden van de tuin? Ja, juist die, nou blijf daar af, eet er niet van, ja sterker nog, raak hem niet aan. Want als je dat doet is de ramp niet te overzien. Als je het toch doet ga je dood."
"Dood, wat is dat eigenlijk Heer?" vroeg Adam Mens.
"Dat is moeilijk uit te leggen, het is iets wat jullie nog nooit gezien hebben en hopelijk nooit zullen zien. Laat het jullie genoeg zijn dat je het nu weet".
"O, dat..." zei Mens.
"Nou familie Mens", zei God, "tot morgen, slaap lekker, mijn Zegen heb je, vergeet niet wat ik jullie geboden heb".
Wel dus....niet lekker slapen, Gods advies toch vergeten en lekker smoezen met elkaar over wat er toch achter dat advies van God schuil ging. Stom hoor, in plaats van nou gewoon te geloven wat God zei. Het is levensgevaarlijk om daarover te gaan redeneren want daarna komt god Twijfel aangelopen, namelijk een slang.

TOEN BEGON HET GEDONDER
Ja een slang had toen nog pootjes. Zijn ze ook kwijtgeraakt door ongehoorzaamheid aan God. Komen we later nog op terug denk. In ieder geval was zij daar en ze begon een verhaaltje op te hangen. Ze kon toen nog praten ook.
Nu alleen nog maar lispelen en sissen.
"Wat heeft Heer God tegen jullie gezegd?" vroeg ze heel vriendelijk.
"Nou," zei Efie, "van alle bomen mogen we genieten maar van die in de midden staat moeten we afblijven. Als we dat niet doen, gaan we dood, wat dat ook mag zijn. Maar het zal wel niet zo tof zijn"
"Há há há, háhahá," lachtte de slang, "laat je niks wijs maken. Je gaat echt niet dood. Maar als jullie daarvan eten zal je net als God zelf worden en ook weten wat goed en kwaad is. En dat is het helemaal, als je dat te weten komt , nou dan kan je net als God de lakens uitdelen....enne, God wel aan de kant zetten misschien...èèèèhhhuummmm."
Het trieste is dat Aad en Efie niet vasthielden aan Gods Woord en wil. En toen begon het gedonder.

EN DIE DONDERSLAG ROLT NOG STEEDS NA
En het dondert nog steeds na, ook in 2010.
Zij kregen inderdaad kennis van 'goed en kwaad'.
Maar het kwaad bleek/blijkt onbeheersbaar en het goede bleek/blijkt onuitvoerbaar. Zij/wij hebben iets van God overgenomen waar we geen macht over hebben. Wij hebben die verantwoordelijk van God opgeëist en ziedaar.... Wij wisten het beter en wij zijn wijzer en we kunnen alles...nou ja...bijna alles.
Wij zijn op de stoel van God gaan zitten en aangezien God een heel moderne Vader is heeft Hij ons niet met harde hand willen dwingen om gehoorzaam te zijn. Dat mag Hij trouwens in deze tijd niet eens meer van ons. Want dan gaat tie de bak in vanwege kindermishandeling. Je moet kinderen een vrije opvoeding geven. Want als je kinderen verhindert te doen wat ze allemaal willen doen krijg je van die 'kromme' karakters. Van die kinderen met afwijkingen die zich niet kunnen ontplooien en tot allerlei vreemde gedragingen overgaan met het ouder worden.
Je kunt je dan natuurlijk wel afvragen waar onze moderne jeugd die dingen dan vandaan heeft. Want die gedraagt zich toch ook verre van ideaal.
Maar goed, wat we maar willen zeggen is dit:
WIE WIND ZAAIT ZAL STORM OOGSTEN
Waarvan acte. Dit is REALITEIT!


I.v. daarmee ook het volgende:

DE 'REGISEUR' AAN DE KANT...WE REGELEN HET ZELF WEL
Ik wil hier graag een reactie van de/een dochter van
Dr. Billy Graham weergeven.

Een na- of doordenkertje.!!!!!! Eindelijk werd de waarheid eens op T.V. gezegd.
Billy Graham’s dochter werd een tijd geleden naar aanleiding van de school-moorden in Amerika, geïnterviewd tijdens een TV-show.

Jane Clayson stelde de vraag: Hoe kan God dit allemaal laten gebeuren?Anne Graham gaf een buitengewoon diepgaand antwoord.
Ze zei:Ik geloof dat God hier diepbedroefd over is, net als wij dat zijn. Maar we hebben God jaren lang gezegd uit onze scholen, onze regering en uit ons leven te vertrekken. En zoals onze Heer een heer is, geloof ik ook dat hij zich rustig teruggetrokken heeft. Hoe kunnen we dan van God verwachten dat Hi j Zijn zegen en bescherming zal schenken als wij eisen dat hij ons met rust laat?!!!

Laten we eens kijken:Ik geloof dat het begon toen Madeline Murray O’Hare ( ze is vermoord, haar lichaam is nog maar pas gevonden) klaagde dat ze geen Godsdienstonderwijs op scholen meer wilde.En wij zeiden OKE.

Daarna zei iemand: We kunnen beter niet meer op school de Bijbel lezen. De Bijbel die zegt: Gij zult niet doden, Gij zult niet stelen, Gij zult uw Naaste liefhebben als U zelf.En wij zeiden OKE.

Toen zei Dr. Benjamin Spock, dat we onze kinderen vooral niet op de billen moeten slaan, als zij zich misdragen. Zo zou hun kleine persoonlijkheid in de war kunnen raken en zelfs ook hun zelfrespect kunnen beschadigen. ( De zoon van Dr. Spock heeft zelfmoord gepleegd) En wat zeiden wij: Een expert als Dr. Spock zal toch zeker wel weten waar hij over praat. En dus zeiden wij: OKE.

Toen zei iemand, dat onze schoolhoofden en onderwijzers onze kinderen niet meer moeten straffen als zij zich misdragen. En de schoolleiding zei ook dat ze de kinderen niet meer moesten aanraken, uit angst voor slechte publiciteit en eventuele processen aan hun broek. (er is een groot verschil tussen terechtwijzen en “aanraken” , slaan, neergooien, schoppen of vernederen.) En wij zeiden OKE.

Toen zei iemand: Laat onze dochters een abortus plegen als ze dat willen. Het is zelfs niet nodig als ze dat aan hun ouders vertellen. En wij zeiden OKE. Toen zei iemand van het schoolbestuur: omdat jongens, jongens zijn en ze HET toch gaan doen, laten wij ze dan maar zoveel condooms geven als ze willen. Dan kunnen ze net zoveel plezier beleven als waar ze recht op hebben. En we hoeven trouwens niet aan de ouders te vertellen dat ze op school verkrijgbaar zijn. En wij zeiden OKE.

Er kwam ook nog iemand die zei: Laten we ook foto’s maken van naakte vrouwen en uitgeven en het “gezonde waardering van het vrouwelijk lichaam” noemen. En wij zeiden OKE. Er ging iemand zelfs nog een stapje verder en maakte foto’s van naakte kinderen en publiceerde ze zelfs op internet. En wij zeiden OKE, het is hun eigen verantwoordelijkheid.

En toen zei de entertainment industrie: Laten we films maken en TV shows welke Goddeloosheid, geweld en ongeoorloofde sex promoten. En laten we muziek maken met thema’s als sex, drugs, moord, zelfmoord-drang en satanische gedachten. En wij zeiden dat het alleen voor de lol was en dat het geen effect heeft en niemand zou het trouwens serieus nemen. Dus ga je gang en kijk en luister er naar. En wij zeiden OKE.

En nu vragen we ons zelf af waarom onze kinderen geen geweten hebben, waarom ze het goede niet van het kwade kunnen onderscheiden. En waarom het hun niets kan schelen, vreemden, klasgenoten, of zichzelf te vermoorden. Misschien als we er lang en hard genoeg over nadenken dat we het ons wel kunnen voorstellen. Ik denk dat het te maken heeft met: WE OOGSTEN WAT WE ZAAIEN.

Vraag:Lieve God,Waarom spaarde U het kleine meisje niet, wat vermoord is in haar klaslokaal? Vriendelijke groeten Een ongeruste student Antwoord:Lieve ongeruste student, Ik word niet toegelaten op scholen en in jullie harten. Vriendelijke groeten, God.

Vreemd hoe simpel het is voor mensen om God overal buiten te sluiten en zich daarna af te vragen waarom de wereld naar de verdoemenis gaat. Vreemd eigenlijk dat we geloven wat de kranten zeggen, maar vraagtekens hebben bij wat de Bijbel zegt. Raar eigenlijk dat we zo snel oordelen, maar zelf niet geoordeeld willen worden. Vreemd eigenlijk dat we duizenden moppen als idioten kunnen doorzenden, per email, maar wel 2 keer nadenken of we een boodschap met betrekking tot de hemelse Vader wel door zullen zenden. Vreemd dat iemand zo kan Branden voor Christus op zondag maar een onzichtbare Christen voor de rest van de week kan zijn. Moet je lachen? Ben jij nu aan het denken? Als je er niets mee denkt te kunnen, negeer dit bericht dan gewoon. Maar als je het negeert, ga dan niet zitten klagen over de toestanden in de wereld.

NOOT VAN MIJ, Cornelis:
Zoals je merkt naderen we de eindtijd met rasse schreden.
Hier willen we het even bij laten; dit ging over Religie, Regie en Realiteit
Tot de volgende keer zo God wil. Cornelis

zaterdag 10 april 2010

Is de Islam gevaarlijk?


Is de Islam gevaarlijk?
Op de voorpagina van het maandblad De Oogst stond de volgende vraag:
Hoe gevaarlijk is de Islam?

Na daar even over nagedacht te hebben kwam ik tot de volgende conclusie:
De Islam is zo gevaarlijk als een lauw, uitgeblust christendom haar maakt.
De Islam is niet gevaarlijk. Een lauw christendom is pas gevaarlijk
.

Het is als met de duisternis: de duisternis heeft zoveel macht als het licht toelaat.
M.a.w. pas waar het licht het begeeft kan de duisternis toeslaan.
Cornelis

God krijgt er echt niks van (deel 2)

GOD KRIJGT ER ECHT

NIKS VAN (deel 2)

BETREURENSWAARDIG, MAAR GOD KRIJGT ER NIKS VAN EN WIJ OOK NIET.
De genoemde toestanden zijn betreurenswaardig maar besef wel dat dit nog maar kleinigheden zijn. Er staat dat God niet allen maar de aarde maar ook de hemel zal doen beven. God zegt dus dat Hij dat zelf doet, of toestaat, zo je wilt, en het dan ten goede gebruikt. Hij schudt de hele zaak.
Alles wordt gezuiverd; de aarde maar ook de hemel. (Hebr. 12 vers 26)
U moet hierbij niet aan de materie denken maar aan geestelijke zaken.
De 'aarde' staat hier voor de mensheid die geen rekening houdt met het geestelijke maar alleen maar rationeel bezig is. De 'hemel' staat hier voor elk mens die geestelijk bezig is, hetzij op de juiste manier of niet.

We kunnen het vergelijken met een storm die door de bomen raast; al het dorre en dode wordt weggeblazen, breekt af en vergaat. Slechts het sterke, gezonde blijft over. Zo gaat het ook in deze tijd; ieder die tot nu toe propaganda heeft gevoerd voor 'het christendom' zal in 'zijn hemd komen te staan'. Maar ieder die gebeden heeft om gedoopt te mogen worden met de Geest van God , en dat ook conform de Bijbel ontvangen heeft en daarbij blijft, zal kunnen rekenen op kracht en inzicht, en zal begrijpen dat wij een Levende Heer en zijn Koninkrijk hebben te prediken. En dat ook doen. En zij zullen standhouden en overwinnen. Ik wil eindigen waar ik mee begon: van al het dwalen, van alle dwaasheden van mensen, van alle eer zoeken voor mensen en voor menselijke instellingen en de misstanden die daaruit voortvloeien, krijgt God niks. Hij trekt er zich niets van aan omdat Hij de onaantastbare en de onschendbare is.
Zijn Woord zegt: rondom (let wel: RONDOM) Hem stormt het geweldig.
Wij weten allemaal dat het in het 'oog' van de storm heel stil is; daar is rust. Daar bevindt God zich. Daar mogen wij ons bevinden, die Jezus liefhebben.
God zelf en Gods Koninkrijk wordt, door het woeden van de storm, alleen maar schitterender, stralender, sterker, machtiger. En zijn plan gaat door. Geen macht in de hemel noch op de aarde is in staat God te weerstaan.

JE KAN OP GOD REKENEN
Wil jij niet meegesleurd worden in de storm die God zelf ontketend? Draag Jezus in je hart en als je iets verkondigen wil aan de mensen, verkondig Jezus en dat alleen Hij overwinnaar is en wij IN hem meer dan overwinnaars zijn . Dan kan je op God rekenen; dan staat God ten volle achter jou. Waarom? Omdat jij ten volle achter God staat. Want wie begrepen heeft waar het God om gaat predikt Jezus en zijn manier van overwinnen en zijn manier van het realiseren van Gods Koninkrijk. Daarom is God met je. Jezus zei: een koninkrijk wat tegen zichzelf verdeeld is kan geen stand houden.
Maar wie een eenheid vormt met God, door Jezus Christus, is in Hem en door Hem meer dan overwinnaar. Dan kan je zeggen:
God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood,. Daarom vrezen wij niet, al wankelt de aarde en storten de bergen in het diepst van de zee (Psalm 46 verzen 2 en 3)

Lieve Broeders en Zusters, laat je niet intimideren door de vijand met zijn grote mond en met zijn grote wijsvinger. Hij kan alleen maar naar zijn eigen boze werken wijzen want van Jezus valt niets 'aan te wijzen'. Wie in het archief van de duivel zoekt naar een aanklacht die Jezus betreft zal tevergeefs zoeken.
Predik dan alleen de Christus en Gods Koninkrijk. En je zult meer dan overwinnaar zijn in Hem.
Al lijkt soms het tegendeel. Cornelis

vrijdag 9 april 2010


GOD KRIJGT ER ECHT NIKS

VAN


(deel 1)

DE VERDERFELIJKE PRIESTERSCHAAR EN DE BROEDERS 'VAN' GERARD COX
Jaap Kooyman, alias Gerard Cox, schreef een column naar aanleiding van zijn schooljaren.
In de Oud Rotterdammer, een krant die 'opgevreten' wordt door minstens alle 65plussers uit Rotterdam en omgeving.


Ik ben niet zo Coxerig want hij kan verdraaid onverschillig en spotterig zijn tegenover 'het geloof'.
Nou staat hij daar niet alleen in, helaas. Dat helaas is dan voor hem en hen waarmee hij niet alleen staat. Want God krijgt er echt niks van.
En wij ook niet, als we geestelijk een beetje uit de 'kinderschoenen' zijn gegroeid.

Hoewel ik christenen vaak hoor jammeren als de 'wereld' weer eens een 'stok heeft gevonden om de hond te slaan'. B.v. als een groep RK geestelijken toch ook mensen van vlees en bloed blijken te zijn en bij gebrek aan een vrouw zich dan vergrijpt aan kinderen.

Voorschriften van mensen blijken altijd weer struikelblokken te zijn.

Die mannen kunnen beter hun priesterschap aan de kapstok hangen en een vrouw zoeken. Hoewel velen uit die 'groep' waarvan 'het' nu openbaar is geworden al overleden- of stokoud zijn.
Maar wat suddert er nog meer onder het (be)deksel? Ik hoop dat velen van de jongere RK geestelijken, die nu ook lopen te hunkeren, tot bezinning komen. Beter zou zijn als de 'moederkerk' zou inzien dat er geen enkele reden is om geestelijken een huwelijk te verbieden. Zij zou beter doen, en dat is dan terloops, als zij bij haar standpunt bleef, dat een man niet met een man behoort te trouwen en dat, dientengevolge, als een goddelijke inzetting zou handhaven.

Maar om op Cox terug te komen: hij heeft een lange schooltijd meegemaakt. En aangezien hij RK was/is? bestonden de leraren over het algemeen uit RK geestelijken, die toen ook trouw 'broeders' genoemd werden. Hij had alleen maar lof voor hen. Kijk, dat is dan weer een pluspunt. Dat heft het negatieve gebeuren weer wat op. Want wij, mensen, zijn zo gauw geneigd alles in één 'zak te stoppen'. B.v. dat alle RK geestelijken die een functie met opgroeiende kinderen vervullen pedofiel zouden zijn. Wat dus beslist onwaar is.

Bovendien, en daar gaat het over, behoeven christenen niet over de situatie in te zitten. Ik hoorde geluiden zo van: hoe kan je nu nog 'propaganda' maken voor de kerk?
En dat is nou juist de fout, de zwakheid van het christendom, dat men meer heeft getuigd van de kerk dan van Christus zelf. Een pluspunt is dat we door dergelijke gebeurtenissen wellicht afleren op het christendom te pochen i.p.v. van Jezus te getuigen.

HET KONINKRIJK GODS VESTIGEN MET RAKETTEN EN ALLERLEI ANDER WAPENTUIG? OF 'HET LEGER VAN DE HEER' OPRICHTEN?
Wat te denken van een of andere 'christelijke' sekte in Amerika die zich aan het bewapenen is vanwege de verwachting dat 'de grote verdrukking' nabij is? Wat denken die 'christenen' dan te gaan doen? De z.g. Grote Verdrukking de kop indrukken of i.d.? Ik snap het niet. Wel snap ik dat dit een blind stel mensen is die nog nooit hebben gelezen, of niet hebben willen lezen dat Jezus zei: Petrus, doe dat zwaard maar weer in de schede, wie met het zwaar doodt zal met het zwaard gedood worden.

Als wij denken dat we met geweren en/of raketten enz. het Koninkrijk Gods kunnen vestigen zou in diverse Afrikaanse landen al heel wat gerealiseerd moeten zijn. Daar opereren al jaren de z.g. Legertjes van de Heer. Ze zaaien alleen maar dood en verderf in de naam van de Heer.

Ben ik blij dat ik geen mensen heb aan te bevelen als 'zalig' makers.
Cornelis (deel 2 volgt spoedig)

maandag 5 april 2010

Schatgraven

De Bijbel bevat een niets verhullend verslag van de hardnekkige houding van de mens tegenover God. Maar ook van de hardnekkige Liefde van God tegenover de mensheid.
Wij wensen dat je de edelstenen van Gods Liefde mag ontdekken. Rom. 5 : 7 t/m 9. Bedenk echter wel dat je daarvoor zal moeten graven. Wie echter graaft met gevouwen handen en gesloten ogen verzet het zwaarste werk maar ziet de rijkste Schatten boven aarde komen.
Gods zegen zij met je!

PAASHAZEN???

DE OORSPRONG VAN BEPAALDE UITDRUKKINGEN (1)


PAASHAAS

Paashaas. Ik dacht wel eens: waar komt toch die uitdrukking vandaan?

Maar ik heb het antwoord gevonden. Op de eerste Paasmorgen kozen de 'dappere' Romeinse soldaten in de tuin van Jozef van Arimathea het hazenpad.
Dat waren dus de eerste paashazen ter wereld.

Een mens is nooit te oud om te leren.
Cornelis

P.S. ik moet eerlijk zeggen dat het natuurlijk wel om bang van te worden was.
Van die fel lichtende figuren en dan komt er een man, die zij zelf hadden
zien sterven het graf uit wandelen....nou ja

zaterdag 3 april 2010

Opstandingsdag...Juicht dan voor zijn Aangezicht!!!

Goedemorgen 04-04-2010

WIJ WENSEN IEDERE LEZER , ALLE LEDEN EN/OF BEZOEKERS, EEN DIEP DOORLEEFDE, EN DAARDOOR OOK EEN

GEZEGENDE, BLIJDE OPSTANDINGSDAG



Juicht Gode Psalmzingt zijn Naam,

Baant de weg voor Hem

HERE is zijn Naam

Juicht dan voor zijn aangezicht

Cornelis

Stille Zaterdag of Jubelende Zondag?



STILLE ZATERDAG of JUBELENDE ZONDAG? Het een kan niet buiten het ander



Stille Zaterdag....

Het was inderdaad stil...er hing een sfeer van ongekende rust, daar in de tuin van Jozef van Arimathea.

De schemer trok zich langzaam terug net zoals de laatste dauw. De eerste zonnestralen gleden aarzelend tussen de openingen van de takken door. Ze bereikten een vlindertje dat, de warmte voelend haar vleugeltjes voorzichtig uitspreidde.
Een vogeltje begon voorzichtig te twinkeleren...maar dan steeds sterker. Wat een heerlijke morgen. Wat een rust.

Daar liep een man, langzaam, alsof hij de rust niet wou verstoren.
Hij was vroeg in de morgen opgestaan.... hij wist dat iemand op hem zou wachten.


Daar liep ze, gekleed in rouwgewaad. Wat keek ze droevig...tranen vulden zelfs haar ogen; ze keek zoekend in het rond.
Toen zag ze hem...o, misschien...wie weet... ze zou het hem vragen.

Tussen haar snikken door zei Maria:...."Mijnheer, U bent misschien de tuinman...ik zoek mijn Meester...Hij was hier begraven maar iemand heeft zijn lichaam weggenomen...misschien heeft u dat gedaan om een of andere reden...waar hebt u Hem dan neergelegd? Dan kan ik Hem nog eren..."
Ze keek 'de tuinman', door haar tranen heen, hoopvol aan.

En ook de Tuinman keek haar eens een poosje rustig aan...de stilte was te horen... daar vroeg in de morgen in die stille tuin. De eerste vlinders hadden hun vleugeltjes gedroogd in de eerste zonnestralen die tussen het lover doordrongen en zochten fladderend hun weg, de zon tegemoet. De eerste tonen van een zingend vogeltje doorbraken de stilte.... toen doorbrak de stem van de Tuinman de spanning en zei: "Maria".

En Maria? Ze hief plotseling haar betraande gezicht op en sperde haar ogen wijd open...haar mond viel open van verbazing...eerst kon ze niets uitbrengen maar dan...: "Meester"!!!, kreet ze, en nog eens: "Meester"!!!

Stille Zaterdag is overgegaan in een jubelende Zondag
De stilte was voorbij...overgegaan in een jubelkreet..."Meester... bent U het echt? Ja, U bent het...ik zie het aan uw ogen...ik hoor het aan uw stem...dank U...dank U Halleluja!!!

En de 'Meester'? Wat was Hij blij om dit mensenkind zo gelukkig te zien worden. Hij hief zijn ogen op en zei:

"Dank U, Vader, mijn lijden is niet voor niets geweest".

Stille Zaterdag is overgegaan in jubelende Zondag. En wij? Wij mogen dat voortzetten tot in lengte van dagen. En dat wil wat zeggen want het zal een 'eeuwige vreugde' zijn waar wij zullen verkeren. Wanneer begint het? Het is al begonnen bij Maria...wanneer eindigt het? Nooit meer want Hij heeft voor eeuwig de dood vernietigd. Halleluja!

Cornelis wenst iedere lezer een zeer Gezegend Paasfeest zonde einde. Amen!

vrijdag 2 april 2010

Slechte Vrijdag...Goede Vrijdag...




SLECHT omdat ik Hem het kruis bezorgde

GOED omdat Hij dat met volkomen liefde op Zich nam.

Dank U wel, Liefdevolle Jezus



Cornelis

donderdag 1 april 2010

Goede Vrijdag...dank U dat wij ook 'hun' zijn


Niet wij, maar U!!!

Grote God, wij riepen U aan, tevergeefs .
Wij offerden, sloofden ons uit om U gunstig te stemmen,
tevergeefs .
Wij strekten onze handen naar U uit .
Tevergeefs .
En wij wisten het wel; wij stonden in de schuld bij U.
Ons geweten getuigde tegen ons . Uw Geest getuigde tegen ons .

En wij maar zwoegen . . . Totdat . . .
Totdat wij ontdekten dat U ons riep, ons een offer bracht, dat U zichzelf restloos inzette voor ons en uw handen naar ons uitstrekte . Handen die wij vervolgens doorboorden . Met keiharde, stalen nagels . U liet het gewillig toe .
U trok ze niet weg; integendeel: U spreidde ook nog eens uw armen wijd uit en drukte uw bebloede rug tegen het ruwe hout van het kruis .
Hoeveel te meer wij U pijn deden zoveel te meer verklaarde U ons uw liefde . Want U riep:
‘Vader, vergeef het hun!!!’ Hun? Die Romeinse soldaten?
“Vader dank U, dat wij ook ‘hun’ mogen zijn . Amen!

Cornelis

PANIEK IN DE HEL!!!

PANIEK IN HET DEMONENRIJK
Toen Jezus die smartelijke dood stierf was dat de straf op onze, mijn, zonden.
Ondanks zijn volmaakte levenswandel aan de hand van de Vader, in volkomen gehoorzaamheid, werd Hij toch als de grootste zondaar veroordeeld
Onbegrijpelijk maar het overtuigt ons van welk een grenzeloze liefde Hij voor ons had.
Het was Hem niet vergund om dit volmaakte leven, in dat aardse lichaam voort te zetten. Ondanks de VOLLE zuiverheid, de VOLLE waarheid, de VOLMAAKTE liefde die in Hem woonden en waar Hij altijd voor op de bres stond, moest Hij buigen en zich LATEN veroordelen. Wat een bittere pil, wat een bitter lijden.

Ben jij wel eens onrechtvaardig bejegend? Natuurlijk wel, wie niet?
Hoe voelde dat? Schrijnend vanbinnen? Bitter? Sommige mensen worden zo onrechtvaardig behandeld dat zij geen tranen meer over hebben..ze zijn uitgehuild. En er blijft alleen een stille berusting over. Volkomen uitgedoofd. Levenloos, lusteloos,
O mijn God wat is toch een mens... en wij hebben geen recht van spreken.....wij kunnen niet zeggen: "Waar heb ik dat aan verdiend?" Want we hebben het verdiend.
Hoe moet Hij zich gevoeld hebben? Hoe bitter? Hij zei dan ook op een moment: "Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij Mij verlaten?" Maar wat zei Hij nog meer?
"Vader, vergeef het hun." Daarna boog Hij het hoofd en zei: "Het is volbracht."

Ik schreef eens dat Hij van God verlaten het dodenrijk inging. Een plaats waar jij en ik hopenlijk nooit komen, want je komt er nooit meer uit. Want de duivel en zijn trawanten staan daar klaar met alle dossiers van onze wandaden. En zo gauw je je mond open zou willen doen om jezelf te rechtvaardigen zegt de aanklager: "Ho, ho, kijk hier eens...."
En daar sta je dan. Met je mond vol tanden.

Dat is de toestand als "God zijn aangezicht voor je verbergt."
En daar was Jezus in belandt, in die toestand. Hij ging die verschrikkelijke plaats binnen en betaalde daarmee de prijs voor ons. Dank U wel, Here Jezus.

HET VOLGENDE LIET GOD MIJ, LANG GELEDEN AL, ZIEN, TOEN IK OP MIJN KNIEËN LAG; IK BELEEFDE HET ALLEMAAL ZO PRACHTIG...HALLELUJA!!!
Toen Hij daar binnen trad stonden de trawanten van de duivel al klaar....háááá...weer een slachtoffer...even kijken...o, Jezus van Nazareth....even het archief in duiken en... en... enne..... hé...waar is nou het dossier van deze Jezus? Niet op z'n plaats...in ieder geval... Maar waar dan wel?
Nou, dan zal het wel ergens anders liggen...komt wel goed...we vinden het wel. Niet dus.
Toen koortsachtig overleg en nog koortsachtiger verder zoeken. Alle laden werden opengetrokken en leeg gegrist...het werd een bende...overal lagen dossiers...maar niet dat ene.... Tenslotte de grote 'baas' erbij gehaald. Deze verschoot van kleur en begon mee te zoeken....
"Hoe kan dat nou? Geen dossier van deze persoon?" schreeuwde hij. "Er komt hier nooit iemand binnen die niet door mij verleid is geworden en waarvan geen dossier is...hoe kan dat? Als dat toch waar is...nee hèèèè`...dat zou een ramp zijn...dat betekent einde van mijn macht."

Helaas voor satan; er werd geen dossier van Jezus gevonden om de doodeenvoudige reden dat dat niet bestond. Er schoot niks anders over voor de duivel en zijn trawanten om schoorvoetend en met schaamte op hun gelaat voor Jezus neer te knielen en te belijden: "Heer, het blijkt dat u zich nooit, in uw aardse proeftijd, hebt laten verleiden door mij of een van mijn medewerkers. Ik moet U erkennen als mijn Meerdere."
Daarop zei Jezus: "Als dat dan zo is dat ik jou Meerdere ben, dan beveel Ik jou dat je Mij de sleutels van de dood en het dodenrijk hier brengt."

Satan kon niet anders dan Hem gehoorzamen. Zo kon Jezus opstaan uit de dood, terugkeren uit het dodenrijk en kreeg Hij van de Vader een nieuw, verheerlijkt lichaam, waarin Hij verschenen is allereerst aan de Maria's, in de tuin van Jozef van Arimathea. En aan de discipelen en later aan vijfhonder mensen tegelijk.

Gezegende Goede Vrijdag en nog Gezegender Paasfeest