zaterdag 10 april 2010

God krijgt er echt niks van (deel 2)

GOD KRIJGT ER ECHT

NIKS VAN (deel 2)

BETREURENSWAARDIG, MAAR GOD KRIJGT ER NIKS VAN EN WIJ OOK NIET.
De genoemde toestanden zijn betreurenswaardig maar besef wel dat dit nog maar kleinigheden zijn. Er staat dat God niet allen maar de aarde maar ook de hemel zal doen beven. God zegt dus dat Hij dat zelf doet, of toestaat, zo je wilt, en het dan ten goede gebruikt. Hij schudt de hele zaak.
Alles wordt gezuiverd; de aarde maar ook de hemel. (Hebr. 12 vers 26)
U moet hierbij niet aan de materie denken maar aan geestelijke zaken.
De 'aarde' staat hier voor de mensheid die geen rekening houdt met het geestelijke maar alleen maar rationeel bezig is. De 'hemel' staat hier voor elk mens die geestelijk bezig is, hetzij op de juiste manier of niet.

We kunnen het vergelijken met een storm die door de bomen raast; al het dorre en dode wordt weggeblazen, breekt af en vergaat. Slechts het sterke, gezonde blijft over. Zo gaat het ook in deze tijd; ieder die tot nu toe propaganda heeft gevoerd voor 'het christendom' zal in 'zijn hemd komen te staan'. Maar ieder die gebeden heeft om gedoopt te mogen worden met de Geest van God , en dat ook conform de Bijbel ontvangen heeft en daarbij blijft, zal kunnen rekenen op kracht en inzicht, en zal begrijpen dat wij een Levende Heer en zijn Koninkrijk hebben te prediken. En dat ook doen. En zij zullen standhouden en overwinnen. Ik wil eindigen waar ik mee begon: van al het dwalen, van alle dwaasheden van mensen, van alle eer zoeken voor mensen en voor menselijke instellingen en de misstanden die daaruit voortvloeien, krijgt God niks. Hij trekt er zich niets van aan omdat Hij de onaantastbare en de onschendbare is.
Zijn Woord zegt: rondom (let wel: RONDOM) Hem stormt het geweldig.
Wij weten allemaal dat het in het 'oog' van de storm heel stil is; daar is rust. Daar bevindt God zich. Daar mogen wij ons bevinden, die Jezus liefhebben.
God zelf en Gods Koninkrijk wordt, door het woeden van de storm, alleen maar schitterender, stralender, sterker, machtiger. En zijn plan gaat door. Geen macht in de hemel noch op de aarde is in staat God te weerstaan.

JE KAN OP GOD REKENEN
Wil jij niet meegesleurd worden in de storm die God zelf ontketend? Draag Jezus in je hart en als je iets verkondigen wil aan de mensen, verkondig Jezus en dat alleen Hij overwinnaar is en wij IN hem meer dan overwinnaars zijn . Dan kan je op God rekenen; dan staat God ten volle achter jou. Waarom? Omdat jij ten volle achter God staat. Want wie begrepen heeft waar het God om gaat predikt Jezus en zijn manier van overwinnen en zijn manier van het realiseren van Gods Koninkrijk. Daarom is God met je. Jezus zei: een koninkrijk wat tegen zichzelf verdeeld is kan geen stand houden.
Maar wie een eenheid vormt met God, door Jezus Christus, is in Hem en door Hem meer dan overwinnaar. Dan kan je zeggen:
God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood,. Daarom vrezen wij niet, al wankelt de aarde en storten de bergen in het diepst van de zee (Psalm 46 verzen 2 en 3)

Lieve Broeders en Zusters, laat je niet intimideren door de vijand met zijn grote mond en met zijn grote wijsvinger. Hij kan alleen maar naar zijn eigen boze werken wijzen want van Jezus valt niets 'aan te wijzen'. Wie in het archief van de duivel zoekt naar een aanklacht die Jezus betreft zal tevergeefs zoeken.
Predik dan alleen de Christus en Gods Koninkrijk. En je zult meer dan overwinnaar zijn in Hem.
Al lijkt soms het tegendeel. Cornelis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten