vrijdag 9 april 2010


GOD KRIJGT ER ECHT NIKS

VAN


(deel 1)

DE VERDERFELIJKE PRIESTERSCHAAR EN DE BROEDERS 'VAN' GERARD COX
Jaap Kooyman, alias Gerard Cox, schreef een column naar aanleiding van zijn schooljaren.
In de Oud Rotterdammer, een krant die 'opgevreten' wordt door minstens alle 65plussers uit Rotterdam en omgeving.


Ik ben niet zo Coxerig want hij kan verdraaid onverschillig en spotterig zijn tegenover 'het geloof'.
Nou staat hij daar niet alleen in, helaas. Dat helaas is dan voor hem en hen waarmee hij niet alleen staat. Want God krijgt er echt niks van.
En wij ook niet, als we geestelijk een beetje uit de 'kinderschoenen' zijn gegroeid.

Hoewel ik christenen vaak hoor jammeren als de 'wereld' weer eens een 'stok heeft gevonden om de hond te slaan'. B.v. als een groep RK geestelijken toch ook mensen van vlees en bloed blijken te zijn en bij gebrek aan een vrouw zich dan vergrijpt aan kinderen.

Voorschriften van mensen blijken altijd weer struikelblokken te zijn.

Die mannen kunnen beter hun priesterschap aan de kapstok hangen en een vrouw zoeken. Hoewel velen uit die 'groep' waarvan 'het' nu openbaar is geworden al overleden- of stokoud zijn.
Maar wat suddert er nog meer onder het (be)deksel? Ik hoop dat velen van de jongere RK geestelijken, die nu ook lopen te hunkeren, tot bezinning komen. Beter zou zijn als de 'moederkerk' zou inzien dat er geen enkele reden is om geestelijken een huwelijk te verbieden. Zij zou beter doen, en dat is dan terloops, als zij bij haar standpunt bleef, dat een man niet met een man behoort te trouwen en dat, dientengevolge, als een goddelijke inzetting zou handhaven.

Maar om op Cox terug te komen: hij heeft een lange schooltijd meegemaakt. En aangezien hij RK was/is? bestonden de leraren over het algemeen uit RK geestelijken, die toen ook trouw 'broeders' genoemd werden. Hij had alleen maar lof voor hen. Kijk, dat is dan weer een pluspunt. Dat heft het negatieve gebeuren weer wat op. Want wij, mensen, zijn zo gauw geneigd alles in één 'zak te stoppen'. B.v. dat alle RK geestelijken die een functie met opgroeiende kinderen vervullen pedofiel zouden zijn. Wat dus beslist onwaar is.

Bovendien, en daar gaat het over, behoeven christenen niet over de situatie in te zitten. Ik hoorde geluiden zo van: hoe kan je nu nog 'propaganda' maken voor de kerk?
En dat is nou juist de fout, de zwakheid van het christendom, dat men meer heeft getuigd van de kerk dan van Christus zelf. Een pluspunt is dat we door dergelijke gebeurtenissen wellicht afleren op het christendom te pochen i.p.v. van Jezus te getuigen.

HET KONINKRIJK GODS VESTIGEN MET RAKETTEN EN ALLERLEI ANDER WAPENTUIG? OF 'HET LEGER VAN DE HEER' OPRICHTEN?
Wat te denken van een of andere 'christelijke' sekte in Amerika die zich aan het bewapenen is vanwege de verwachting dat 'de grote verdrukking' nabij is? Wat denken die 'christenen' dan te gaan doen? De z.g. Grote Verdrukking de kop indrukken of i.d.? Ik snap het niet. Wel snap ik dat dit een blind stel mensen is die nog nooit hebben gelezen, of niet hebben willen lezen dat Jezus zei: Petrus, doe dat zwaard maar weer in de schede, wie met het zwaar doodt zal met het zwaard gedood worden.

Als wij denken dat we met geweren en/of raketten enz. het Koninkrijk Gods kunnen vestigen zou in diverse Afrikaanse landen al heel wat gerealiseerd moeten zijn. Daar opereren al jaren de z.g. Legertjes van de Heer. Ze zaaien alleen maar dood en verderf in de naam van de Heer.

Ben ik blij dat ik geen mensen heb aan te bevelen als 'zalig' makers.
Cornelis (deel 2 volgt spoedig)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten