woensdag 21 april 2010

Stelletje Eigenwijs....

....STELLETJE 'EIGENWIJS'

LIEFDE

Wij willen een schot voor de boeg 'afvuren':
De ware religie heeft één hoofdbestanddeel: LIEFDE!
Welteverstaan: niet dat gedoe waarmee wij Liefde identificeren. Dus niet de vulgariteit, de scheefgroei, de seksuele verwildering kortom de nep waarmee wij in deze tijd mee overspoeld worden.

HET BEGON AL MET ONZE OUDSTE OPA EN OMA
Wij bedoelen de Realiteit van die Religie waarover er maar Één de Regie heeft. Die dan ook volkomen Recht heeft om die Regie te voeren. Hij is namelijk de Schepper van hemel en aarde en ook van de mens. Hij is 'gewoon' de Baas, zo simpel is dat. Toch zou je dan kunnen zeggen:
nou, zo'n vakman is het dan niet want het is me daar een zooitje op aarde.
Ondergetekende was zelf een tijdje 'baas'. Een mannetje of vijf onder zich. Als je wil weten hoe bokkig, trots en eigenwijs mensen zijn moet je ook maar eens ergens chef worden. Manager heet dat tegenwoordig dacht ik.
Hoe moeilijk is het om mensen de goede kant op te sturen. Hoe onwillig, als je duidelijk laat zien dat de manier waarop zij iets doen beter, let op: beter gedaan zou kunnen worden, hoe onwillig, boos en tegenstribbelend er dan voldaan wordt aan jouw advies, als er al aan voldaan wordt. Terwijl zij drommels goed weten dat jouw manier van werken beter is. Maar die vervloekte trots: ik weet zelf wel hoe het moet en: ik doe het op mijn eigen manier... Jawel dat is goed als die manier dan maar goed IS!.
Een mens wil niet graag gehoorzamen. Hij wil zijn eigen 'boontjes doppen' want dat kan hij heus wel hoor.
Niet dus. Dit is een vergelijking: God is onze 'adviseur'.
Het begon al met onze eerste 'grootouders'.

STELLETJE 'EIGENWIJS'
"Luister eens Adam en Eva", zei God, Hij wandelde gezellig met deze twee eerste mensen door die prachtige tuin, de Hof van Eden, niet te verwarren met de Hof van Heden want die wijkt nogal wat af van dat model.... "luister eens, mijnheer en mevrouw Mens, zien jullie die boom daar, zo'n beetje in het midden van de tuin? Ja, juist die, nou blijf daar af, eet er niet van, ja sterker nog, raak hem niet aan. Want als je dat doet is de ramp niet te overzien. Als je het toch doet ga je dood."
"Dood, wat is dat eigenlijk Heer?" vroeg Adam Mens.
"Dat is moeilijk uit te leggen, het is iets wat jullie nog nooit gezien hebben en hopelijk nooit zullen zien. Laat het jullie genoeg zijn dat je het nu weet".
"O, dat..." zei Mens.
"Nou familie Mens", zei God, "tot morgen, slaap lekker, mijn Zegen heb je, vergeet niet wat ik jullie geboden heb".
Wel dus....niet lekker slapen, Gods advies toch vergeten en lekker smoezen met elkaar over wat er toch achter dat advies van God schuil ging. Stom hoor, in plaats van nou gewoon te geloven wat God zei. Het is levensgevaarlijk om daarover te gaan redeneren want daarna komt god Twijfel aangelopen, namelijk een slang.

TOEN BEGON HET GEDONDER
Ja een slang had toen nog pootjes. Zijn ze ook kwijtgeraakt door ongehoorzaamheid aan God. Komen we later nog op terug denk. In ieder geval was zij daar en ze begon een verhaaltje op te hangen. Ze kon toen nog praten ook.
Nu alleen nog maar lispelen en sissen.
"Wat heeft Heer God tegen jullie gezegd?" vroeg ze heel vriendelijk.
"Nou," zei Efie, "van alle bomen mogen we genieten maar van die in de midden staat moeten we afblijven. Als we dat niet doen, gaan we dood, wat dat ook mag zijn. Maar het zal wel niet zo tof zijn"
"Há há há, háhahá," lachtte de slang, "laat je niks wijs maken. Je gaat echt niet dood. Maar als jullie daarvan eten zal je net als God zelf worden en ook weten wat goed en kwaad is. En dat is het helemaal, als je dat te weten komt , nou dan kan je net als God de lakens uitdelen....enne, God wel aan de kant zetten misschien...èèèèhhhuummmm."
Het trieste is dat Aad en Efie niet vasthielden aan Gods Woord en wil. En toen begon het gedonder.

EN DIE DONDERSLAG ROLT NOG STEEDS NA
En het dondert nog steeds na, ook in 2010.
Zij kregen inderdaad kennis van 'goed en kwaad'.
Maar het kwaad bleek/blijkt onbeheersbaar en het goede bleek/blijkt onuitvoerbaar. Zij/wij hebben iets van God overgenomen waar we geen macht over hebben. Wij hebben die verantwoordelijk van God opgeëist en ziedaar.... Wij wisten het beter en wij zijn wijzer en we kunnen alles...nou ja...bijna alles.
Wij zijn op de stoel van God gaan zitten en aangezien God een heel moderne Vader is heeft Hij ons niet met harde hand willen dwingen om gehoorzaam te zijn. Dat mag Hij trouwens in deze tijd niet eens meer van ons. Want dan gaat tie de bak in vanwege kindermishandeling. Je moet kinderen een vrije opvoeding geven. Want als je kinderen verhindert te doen wat ze allemaal willen doen krijg je van die 'kromme' karakters. Van die kinderen met afwijkingen die zich niet kunnen ontplooien en tot allerlei vreemde gedragingen overgaan met het ouder worden.
Je kunt je dan natuurlijk wel afvragen waar onze moderne jeugd die dingen dan vandaan heeft. Want die gedraagt zich toch ook verre van ideaal.
Maar goed, wat we maar willen zeggen is dit:
WIE WIND ZAAIT ZAL STORM OOGSTEN
Waarvan acte. Dit is REALITEIT!


I.v. daarmee ook het volgende:

DE 'REGISEUR' AAN DE KANT...WE REGELEN HET ZELF WEL
Ik wil hier graag een reactie van de/een dochter van
Dr. Billy Graham weergeven.

Een na- of doordenkertje.!!!!!! Eindelijk werd de waarheid eens op T.V. gezegd.
Billy Graham’s dochter werd een tijd geleden naar aanleiding van de school-moorden in Amerika, geïnterviewd tijdens een TV-show.

Jane Clayson stelde de vraag: Hoe kan God dit allemaal laten gebeuren?Anne Graham gaf een buitengewoon diepgaand antwoord.
Ze zei:Ik geloof dat God hier diepbedroefd over is, net als wij dat zijn. Maar we hebben God jaren lang gezegd uit onze scholen, onze regering en uit ons leven te vertrekken. En zoals onze Heer een heer is, geloof ik ook dat hij zich rustig teruggetrokken heeft. Hoe kunnen we dan van God verwachten dat Hi j Zijn zegen en bescherming zal schenken als wij eisen dat hij ons met rust laat?!!!

Laten we eens kijken:Ik geloof dat het begon toen Madeline Murray O’Hare ( ze is vermoord, haar lichaam is nog maar pas gevonden) klaagde dat ze geen Godsdienstonderwijs op scholen meer wilde.En wij zeiden OKE.

Daarna zei iemand: We kunnen beter niet meer op school de Bijbel lezen. De Bijbel die zegt: Gij zult niet doden, Gij zult niet stelen, Gij zult uw Naaste liefhebben als U zelf.En wij zeiden OKE.

Toen zei Dr. Benjamin Spock, dat we onze kinderen vooral niet op de billen moeten slaan, als zij zich misdragen. Zo zou hun kleine persoonlijkheid in de war kunnen raken en zelfs ook hun zelfrespect kunnen beschadigen. ( De zoon van Dr. Spock heeft zelfmoord gepleegd) En wat zeiden wij: Een expert als Dr. Spock zal toch zeker wel weten waar hij over praat. En dus zeiden wij: OKE.

Toen zei iemand, dat onze schoolhoofden en onderwijzers onze kinderen niet meer moeten straffen als zij zich misdragen. En de schoolleiding zei ook dat ze de kinderen niet meer moesten aanraken, uit angst voor slechte publiciteit en eventuele processen aan hun broek. (er is een groot verschil tussen terechtwijzen en “aanraken” , slaan, neergooien, schoppen of vernederen.) En wij zeiden OKE.

Toen zei iemand: Laat onze dochters een abortus plegen als ze dat willen. Het is zelfs niet nodig als ze dat aan hun ouders vertellen. En wij zeiden OKE. Toen zei iemand van het schoolbestuur: omdat jongens, jongens zijn en ze HET toch gaan doen, laten wij ze dan maar zoveel condooms geven als ze willen. Dan kunnen ze net zoveel plezier beleven als waar ze recht op hebben. En we hoeven trouwens niet aan de ouders te vertellen dat ze op school verkrijgbaar zijn. En wij zeiden OKE.

Er kwam ook nog iemand die zei: Laten we ook foto’s maken van naakte vrouwen en uitgeven en het “gezonde waardering van het vrouwelijk lichaam” noemen. En wij zeiden OKE. Er ging iemand zelfs nog een stapje verder en maakte foto’s van naakte kinderen en publiceerde ze zelfs op internet. En wij zeiden OKE, het is hun eigen verantwoordelijkheid.

En toen zei de entertainment industrie: Laten we films maken en TV shows welke Goddeloosheid, geweld en ongeoorloofde sex promoten. En laten we muziek maken met thema’s als sex, drugs, moord, zelfmoord-drang en satanische gedachten. En wij zeiden dat het alleen voor de lol was en dat het geen effect heeft en niemand zou het trouwens serieus nemen. Dus ga je gang en kijk en luister er naar. En wij zeiden OKE.

En nu vragen we ons zelf af waarom onze kinderen geen geweten hebben, waarom ze het goede niet van het kwade kunnen onderscheiden. En waarom het hun niets kan schelen, vreemden, klasgenoten, of zichzelf te vermoorden. Misschien als we er lang en hard genoeg over nadenken dat we het ons wel kunnen voorstellen. Ik denk dat het te maken heeft met: WE OOGSTEN WAT WE ZAAIEN.

Vraag:Lieve God,Waarom spaarde U het kleine meisje niet, wat vermoord is in haar klaslokaal? Vriendelijke groeten Een ongeruste student Antwoord:Lieve ongeruste student, Ik word niet toegelaten op scholen en in jullie harten. Vriendelijke groeten, God.

Vreemd hoe simpel het is voor mensen om God overal buiten te sluiten en zich daarna af te vragen waarom de wereld naar de verdoemenis gaat. Vreemd eigenlijk dat we geloven wat de kranten zeggen, maar vraagtekens hebben bij wat de Bijbel zegt. Raar eigenlijk dat we zo snel oordelen, maar zelf niet geoordeeld willen worden. Vreemd eigenlijk dat we duizenden moppen als idioten kunnen doorzenden, per email, maar wel 2 keer nadenken of we een boodschap met betrekking tot de hemelse Vader wel door zullen zenden. Vreemd dat iemand zo kan Branden voor Christus op zondag maar een onzichtbare Christen voor de rest van de week kan zijn. Moet je lachen? Ben jij nu aan het denken? Als je er niets mee denkt te kunnen, negeer dit bericht dan gewoon. Maar als je het negeert, ga dan niet zitten klagen over de toestanden in de wereld.

NOOT VAN MIJ, Cornelis:
Zoals je merkt naderen we de eindtijd met rasse schreden.
Hier willen we het even bij laten; dit ging over Religie, Regie en Realiteit
Tot de volgende keer zo God wil. Cornelis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten